نحوه تولید آجر نسوز از ۰ تا ۱۰۰ آن

Shape Image One
Shape Image One
 Shape Image Four
 Shape Image Four
 Shape Image Four
 Shape Image Four
 Shape Image Four
 Shape Image Four

نحوه تولید آجر نسوز دارای ۶ مرحله اصلی می باشد و در صورتی که این مراحل به درستی انجام شود، شما می توانید بهترین خروجی از کار خود را دریافت نمایید. دقت نمایید که فرمولاسیون آجر نسوز بسیار مهم است و می تواند در کیفیت محصول خروجی تاثیر بسیاری گذارد. پس تا انتهای این مطلب از سایت آجر آنلاین با ما همراه باشید تا با اصولی ترین روش ها و مراحل ساخت آجر نسوز در کارخانه ها آشنا شوید.

روش تولید آجر نسوز
روش تولید آجر نسوز به چه صورت است؟

در تولید آجر نسوز، چه مراحلی پشت سر گذاشته می شوند؟

آجر نسوز، از مدرن ترین انواع آجر نما محسوب می شود که امروزه در کارخانه تولید آجر نسوز، با پیشرفته ترین تجهیزات و ماشین آلات ساخته می شود. روش تولید آجر نسوز دارای مراحل زیر است:

  • استخراج مواد اولیه و ذخیره سازی آن
  • تهیه گل و شکل گیری قالب
  • خشک کردن آجر
  • پخت آجر
  • بسته بندی آجر نما

قبل از اینکه با فرایند تولید آجر نسوز آشنا شوید، می توانید به صفحه این محصول از سایت ajoronline.com مراجعه کرده و آن را سفارش دهید.


جهت مشاهده لیست قیمت آجر نسوز و نمونه تصاویر پروژه کلیک کنید


در ادامه محتوا هر کدام از مراحل ساخت آجر نسوز را برای شما به طور کامل شرح داده ایم.

۱٫ استخراج مواد اولیه، اولین مرحله از فرایند تولید آجر نسوز!

ماده اولیه برای ساخت آجر نسوز، انواع خاک رس در لیست زیر است:

  • خاک رس سطحی: این نوع از خاک رس را در نزدیکی سطح زمین می توان یافت.
  • خاک شیل: خاک شیل دقیقا همان خاک رس می باشد که تحت تاثیر فشاری که در طور زمان به آن وارد شده است، به صورت تخته سنگ سخت در آمده است.
  • خاک نسوز: این خاک در عمق زمین و نزدیک به مواد مذاب قرار دارد و مقاومت آن در برابر حرارت بسیار بالاست.

در ابتدای امر این خاک ها را با ماشین آلات قدرتمند استخراج می کنند و در ادامه هر کدام از آن ها در منطقه ای جداگانه ذخیره می شوند.

خاک رس مناسب برای تولید آجر
تهیه خاک رس برای پخت آجر

۲٫ ذخیره سازی مواد اولیه، مهم ترین بخش فرمولاسیون آجر نسوز!

همان طور که گفته شد، پس از استخراج مواد تشکیل دهنده آجر نسوز، آنها را در بخش های جداگانه ای ذخیره می کنند. علت ذخیره سازی جداگانه مواد اولیه، کنترل رنگ آجر در خروجی کار می باشد.

در تولید آجر نسوز با این خاک ها رنگ های متنوعی تولید می شود که آجر نسوز قرمز به نام آجر انگلیسی و آجر نسوز کرم رنگ به نام آجر شاموتی مشهور است. روی لینک مربوطه کلیک کرده و نمونه تصاویر قالب و پروژه با آجر نما شاموتی را مشاهده نمایید.

در ادامه پس از عملیات ذخیره سازی در تولید آجر نسوز، توده ها و سنگ هایی که مابین این خاک ها وجود دارند، با دستگاه شکسته می شوند تا خاک یکدست شود. درست اجرا شدن این بخش از مراحل ساخت آجر نسوز بسیار اهمیت دارد.

۳٫ تهیه گل و شکل گیری قالب در ساخت آجر نسوز چگونه است؟

در این مرحله مواد تشکیل دهنده آجر نسوز (آب و خاک رس) را در یک آسیاب بزرگ با هم مخلوط کرده و گل می سازیم. با توجه به اینکه میزان مواد اولیه آجر نسوز و آب چقدر باشد، نوع گلی که ساخته می شود متفاوت خواهد بود. سه نوع گل در خروجی کار خواهیم داشت:

  • گل سفت: میزان آب در این نوع گل کمتر است (۱۰ تا ۱۵ درصد)
  • گل نرم: میزان آب در این نوع گل بیشتر است (۲۰ تا ۳۰ درصد)
  • پرس خشک: میزان آب بسیار کم (حداکثر ۱۰ درصد آب)

در ادامه پس از درست کردن گل، نوبت به مرحله قالب گیری می رسد. قالب گیری در مراحل ساخت آجر نسوز به دو صورت دستی و ماشینی امکان پذیر است.

در روش دستی گل را داخل قالب چوبی قرار می هند تا شکل بگیرد و سطح آن را با دست صاف می کنند اما در روش های مدرن و در کارخانه تولید آجر نسوز، گل درست شده را در ماشین قالب زنی می ریزند.

روش پخت آجر
انجام قالب گیری قبل از پخت آجر به روش دستی (این روش بیشتر در گذشته رایج بوده است)

در ادامه گل ها به صورت مکعبی و در ابعاد از پیش تعیین شده با فشار از دستگاه قالب زنی خارج شده و به سمت خشک کن هدایت می شوند.

۴٫ چه روش هایی جهت خشک کردن آجر وجود دارد؟

با توجه به این موضوع که آجر نسوز ساخته شده پس از فرایند قالب گیری هنوز تا ۳۰ درصد رطوبت دارد، قبل شروع به پخت، باید حتما خشک شود. خشک شدن آجر در فرمول آجر نسوز، اهمیت بسیار داشته و در کیفیت آجر تولید شده بسیار اثر گذار است.

مرحله خشک شدن آجر ممکن است تا ۴۸ ساعت زمان بر باشد که با توجه به نوع خاک متغیر می باشد. خشک کردن آجر در فرایند تولید آجر نسوز با دو روش طبیعی و مصنوعی امکان پذیر است.

در روش طبیعی، آجرها را در معرض آفتاب قرار می دهند تا خشک شود. این روش معمولا در کوره های آجر پزی اتفاق می افتد و با توجه به اینکه آجر نسوز، آجری مدرن بوده و در کارخانه ها تولید می شود، این روش برای این محصول کارایی ندارد.

در کارخانه یا کارگاه تولید آجر نما نسوز، آجرها پس از شکل گیری در قالب وارد خشک کن های صنعتی می شوند تا پس از خشک شدن برای مرحله پخت آماده شوند.

خشک کردن آجر به شیوه مصنوعی
خشک کردن مصنوعی آجر

۵٫ چه کوره هایی جهت پخت آجر، استفاده می شود؟

به اصلی ترین بخش از مراحل تولید آجر نسوز رسیدیم. در این مرحله به کمک ربات یا ابزارهای مکانیکی بارگیری ماشین های کوره صورت می گیرد. بر اساس اندازه کوره، تعداد مشخصی آجر روی این ماشین ها چیده می شوند. پس از چیدمان تا حداکثر ۴۰ ساعت در کوره پخته می شوند. البته این زمان با توجه به نوع آجر و سوخت کوره متغیر بوده و ممکن است در زمان کمتری انجام شود.


روی دکمه زیر کلیک کرده و با نحوه پخت آجر به طور کامل آشنا شوید.


چندین نوع کوره جهت پختن آجر وجود دارند که عبارتند از:

  • کوره آجر پزی تونلی
  • کوره آجر پزی رولری
  • کوره آجر پزی هوفمان
کوره تونلی آجر
کوره آجر پزی تونلی

۶٫ بسته بندی آجرها، مهم ترین بخش از مراحل تولید آجر نسوز!

مرحله بسته بندی آجر اهمیت بسیاری داشته و باید با دقت فراوان انجام شود تا آجرها آسیب نبینند. اگر در این مرحله محصولات آسیبی ببینند تمام زحماتی که از ابتدای فرایند تولید آجر نسوز صورت گرفته است، به باد خواهد رفت. از این رو در کارخانه تولید آجر نسوز، این کار توسط نیروهای انسانی و با دقت بالا انجام می شود.

تمامی مراحلی که در خط تولید آجر نسوز تا به اینجا توضیح داده شد، در قیمت نهایی آجر نما نسوز (انگلیسی و شاموتی) اثر گذار است. شما می توانید روی لینک قیمت آجر انگلیسی کلیک کرده و جدید ترین لیست قیمت آجر نما انگلیسی را مشاهده نمایید.

جمع بندی

از اینکه تا انتهای مطلب با ما همراه بودید، از شما سپاس گزاریم. شناخت مراحل و نحوه تولید آجر نسوز، کمک می کند تا درک بهتری از محصولی که قصد خرید آن را دارید، داشته باشید.

سایت آجر آنلاین به عنوان اصلی ترین پلتفرم فروش اینترنتی آجر در سراسر ایران، سالیان سال است که با خط تولید آجر نسوز در شهرهای مختلف همکاری داشته و بهترین ها را برای ادامه کار انتخاب کرده است، لذا می توانید با اطمینان خاطر، انواع آجر نسوز نما، شومینه، کوره، باربیکیو و… را تنها با یک تماس از مدیران فروش آجر آنلاین خریداری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.